Borrelen en eten in de tuin

Is er iets gezelligers te bedenken dan borrelen en eten in de tuin? Tuinfeestjes zijn al tientallen jaren populair en het lijkt erop dat dat voorlopig ook nog wel zo zal blijven. Bovendien zijn er altijd ontwikkelingen die de tuinfeesten naar een volgend niveau tillen. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop je een loungeset hierbij kunt betrekken. Dat betekent dan natuurlijk wel dat je wat verder moet gaan dan alleen maar de simpele stoelen en banken. De set moet wel compleet zijn om goed bruikbaar te zijn voor een goede borrel met allerlei hapjes erbij.

Hoekbanken gebruiken in de tuin

Moderne loungesets die goed te gebruiken zijn voor een leuke borrel zijn de hoekbanken. De banken hebben door de vorm als voordeel dat het voeren van leuke en interessante gesprekken wordt gestimuleerd. Je kunt elkaar immers gewoon goed aankijken. Zelfs wanneer je lekker comfortabel onderuitgezakt gaat zitten. Er is bovendien voldoende ruimte voor een groot gezelschap. Dit is dus een goede trend voor in de tuin waar je veel plezier van kunt hebben. Zeker ook is het interessant om te bekijken hoe je dit meubelstuk verder kunt aanvullen om de borrels en etentjes nog beter te maken.

Hogere tafel

Wat opvalt aan de moderne loungemeubelen is dat er op een nieuwe manier naar de tafel gekeken wordt. Waar in het verleden uitsluitend tafels met een blad op dezelfde hoogte als de zitting van de banken en stoelen werden geleverd, daar is tegenwoordig ook veel meer mogelijk. Zo is het bijvoorbeeld een trend dat de tafel iets hoger gemaakt wordt. Daardoor is er op een betere manier aan te eten. Je kunt dus lekker onderuit blijven hangen wanneer je het eten hebt geprepareerd, maar bijvoorbeeld het snijden wordt wel wat gemakkelijker gemaakt op deze manier. Dit maakt het aantrekkelijker.

Meer stoelen

Het is ook meer en meer zo dat er voor de stoelvorm wordt gekozen in moderne loungesets. Het leuke is om het gezelschap bij elkaar te houden tijdens een etentje, waardoor dus wel voor lengte van een bank, maar met de wat hogere leuning zodat iets meer rechtop gezeten kan worden. Dit maakt het voor veel mensen wel net wat aantrekkelijker om niet te veel op te staan om de benen te strekken. Juist dit is immers een kwaal die verholpen moest worden bij de meer klassieke sets. Op deze manier kunnen etentjes en borrels vele uren doorgaan.

Extra elementen toevoegen

Ook krukjes, bijzettafels en bijzetstoeltjes zijn heel gebruikelijk in de moderne sets. Dit maakt het loungen met een borrel of een lekker hapje wel een flink stuk gemakkelijker voor iedereen. Alles kan lekker binnen handbereik worden gehouden waardoor het lekker leunen kan worden volgehouden. Uiteindelijk is het leunen en achterover zitten op een ontspannen manier immers de essentie van de loungesets. Dit is dus door de nieuwe elementen die steeds meer de standaard worden alleen maar gemakkelijker geworden voor iedereen die plaatsneemt aan tafel. Het wordt steeds leuker om feestjes te organiseren op deze manier. Ben je geïnspireerd geraakt en benieuwd naar wat voor soorten artikelen bij jou in de tuin goed zullen staan? Neem dan eens een kijkje bij de AVH Collectie, dit merk heeft een behoorlijk uiteenlopend assortiment. Ben je er nog niet helemaal uit of dit wat voor jou is? Dan raad ik je aan om eens te gaan borrelen bij andere mensen.

Grote gezelschappen vermaken

Het is goed mogelijk om grote gezelschappen te vermaken door voor loungemeubels te kiezen. Loungesets werden in het verleden nog weleens als synoniem gezien voor kleine, intieme gezelschappen. Dit is door de moderne vormen echter wel verandert. Huisfeesten met grote gezelschappen waarbij al je vrienden en familieleden komen opdagen zijn ineens een stuk aantrekkelijker en leuker. Niet alleen voor jou als organisator, maar vooral ook voor iedereen die je uitnodigt om een drankje te drinken of aan een etentje deel te nemen. Alle reden om dus zelf ook eens te kijken hoe de nieuwe sets kunnen bijdragen aan jouw feestjes in de tuin.