Bouwlaser kopen

bouwlaser kopen

Een bouwlaser is veel gebruikt bouwinstrument om te zien wat waterpas is en om te berekenen wat de afstand, richting en hoek is. Hij heeft een horizontaal draaiende of projecterende laser waardoor je door de lucht precies kan zien op welke hoogte je precies goed zit. Zo kan je deze referentiehoogte gebruiken om dingen uit te zetten en dingen op te meten. De laserstraal is zelf niet zichtbaar in de lucht, maar alleen door stof en mist en door een rood punt op het oppervlak tegenover de laser.

bouwlaser kopen

Verschillende soorten bouwlasers

Afhankelijk van waar je de laser voor nodig hebt, zijn er verschillende soorten bouwlasers die je kunt kopen.

Lijnlasers
Een lijnlaser is een bouwlaser die een nauwkeurige, horizontale of verticale lijn op het oppervlak projecteert. Deze soorten lasers worden vaak gebruikt bij het klussen in een gebouw. Bijvoorbeeld bij het plaatsen van kasten of tegels. Maar ook buitenshuis worden de lasers gebruikt voor bijvoorbeeld bestrating. Lijnlasers hebben een voorwaartse projectie en/of een 360 graden projectie. Bij een voorwaartse projectie wordt er een lijn geprojecteerd die direct op het oppervlak te zien is waar de laser tegenover staat. Bij een 360 graden projectie, projecteert de laser een lijn rondom het gehele bouwinstrument. Dit kan handig zijn bij een leiding installeren of iets dergelijks.

Puntlasers
Puntlasers worden veel gebruikt bij installaties. Ze zorgen ervoor dat er een kleine lichtcirkel overgebracht wordt van de ene kant naar de andere kant. Zo kan je loodrecht bijvoorbeeld draagbalken plaatsen of een muur recht krijgen.

Rotatielasers
Als laatste zijn er rotatielasers. Deze types zijn veelvoudig inzetbaar tijdens de bouw. Een rotatielaser projecteert hoogtes, afstanden en hellingen. Dit is handig voor bijvoorbeeld de riolering of het metselen. Naast dat je rotatielasers hebt met een enkele helling, heb je ze ook met een dubbele helling (horizontaal en verticaal). Zo kan het instrument nog nauwkeuriger ingezet worden op de bouwplaats. Zo kan je met de horizontale modus de helling van een oprit uitlijnen, terwijl je met de verticale modus bijvoorbeeld een metalen rails uitlijnt.

Hoe verleng je de levensduur van je bouwlaser?

Een bouwlaser is een kostbaar instrument welke je niet elke paar jaar opnieuw wilt aanschaffen. Je moet er dan ook zorgvuldig mee om gaan. Deze 2 belangrijke tips helpen je daarom om de levensduur van jouw bouwlaser te verlengen.

Tip 1 – Gebruik de koffer
Is jouw bouwlaser geleverd met een koffer? Gebruik deze dan ook. Vaak zorgen deze koffers ervoor dat alle benodigdheden vast bewaard worden en daarom niet gaan rollen. Zo wordt de inhoud ook nog eens beschermd tegen vuil, vocht en stoten.

Tip 2 – Houd de bouwlaser en koffer schoon en droog
Zit jouw bouwlaser netjes in de koffer? Zorg ervoor dat de inhoud droog en schoon blijft. Natuurlijk draagt de koffer daar al een hele hoop aan bij, maar als je deze open laat staan terwijl je met de laser aan de slag bent, kan het zomaar zijn dat de koffer en beschermlaag hiervan getroffen wordt door een heftige regenbui of vuil. Ben je hem toch vergeten dicht te doen? Zorg er dan voor dat je hem eerst goed schoonmaakt voordat je de bouwlaser er weer in stopt.