Capsules produceren hoef je niet zelf te doen

capsules produceren

Capsules produceren kun je niet zomaar zelf doen. Zeker niet als je materiaal hebt dat in grote getalen gecapsuleerd dient te worden.

Capsules produceren, er zijn veel opties

Wanneer jij materiaal hebt dat jij in capsules wilt laten produceren, zijn er verschillende mogelijkheden.  Afhankelijk van het materiaal dat je wilt laten capsuleren, en de doelgroep voor wie het bestemd is, zal je keuzes moeten maken. Bijvoorbeeld, capsules produceren kan in verschillende groottes. Wil je kleine capsules laten produceren, dat kan. Dan kun je vervolgens kiezen tussen vegetarisch capsule materiaal of niet vegetarisch capsule materiaal. Het is hiermee belangrijk dat je weet wat je doelgroep is. Specialiseer jij je nou juist in vegetarische producten bijvoorbeeld, dan zou vegetarische capsules produceren absoluut aan te raden zijn. Daarnaast kun je kiezen om de capsules niet transparant en gekleurd of juist doorzichtig te laten produceren, en kun je kiezen voor maagsapresistentie capsulemateriaal. Deze zullen pas zijn werk gaan doen wanneer de capsules aangekomen zijn bij de darmen.

De werkwijze van capsules produceren

Wanneer je hebt gekozen voor een bepaalde maat capsules, capsule materiaal en dan wel of niet doorzichtige capsules, worden aan de hand van deze gegevens machines hier op ingesteld. Er wordt gewerkt met machines die beschikken over plateaus met gaatjes er in, afhankelijk van de grootte van de capsules. De halve, nog lege capsules worden hier in geplaatst. Jouw materiaal wordt er als het ware in gestrooid en er vervolgens in geperst. Als de halve capsules vol zitten, wordt de andere helft van de capsules er op geklikt. Jouw materiaal zit dan goed geperst in stevig dicht geklikte capsules, en de capsules zijn dan bijna klaar voor gebruik.

capsules produceren

Controle

Wanneer de capsules geproduceerd zijn door een machine, worden ze niet direct weer aan jou overgedragen. Ze worden eerst nog handmatig gecontroleerd door experts, of ze niet maar voor de helft vol zitten, of dat capsules bijvoorbeeld niet geheel goed dicht zijn waardoor jouw materiaal misschien wel er uit valt. Pas wanneer alle capsules gecontroleerd zijn en de experts zijn tevreden, kunnen ze gebruikt worden.

De verpakking van de capsules

Na het produceren van de capsules zelf, worden deze uiteraard niet los aan jou overgedragen. Op dit punt mag je nog een keuze maken. Namelijk waar in jij de capsules wilt hebben. Je kunt kiezen of je het in potten wilt laten verpakken, maar blisters en sachets zijn ook mogelijk. Dit wordt vervolgens voorzien van een etiket, zodat het eindproduct compleet is. De door jou gekozen verpakkingen met capsules worden vervolgens in dozen gedaan. Deze worden bij jou op tijd, op het afgesproken moment bij jou afgeleverd. En ben je de eigenaar van je eigen gecapsuleerde materiaal.