Kuijt Kachels heeft een groot aanbod aan inbouw gaskachels

Gaskachel inbouw

Kuijt Kachels is een gerenommeerd specialist in verschillende soorten hout en gaskachels. Dit bedrijf bevindt zich in Katwijk. Omdat geen huis hetzelfde is hebben zij een ruim assortiment gaskachels, inbouw gashaard, mobiele gashaarden en vrijstaande kachels. Lees hieronder alles over de verschillende mogelijkheden van gaskachels en waar je op moet letten.

Hoe bouw je een gashaard in?
Dit is afhankelijk van de woning. Als het meezit kun je gebruik maken van de bestaande haard. Maar als deze niet geschikt is voor het type gashaard van uw keuze kan het een flinke verbouwing worden. Daar moet je dus wel rekening mee houden bij een gaskachel inbouw. Maar niets is onmogelijk. Woon je in een nieuwbouwhuis? deze zijn tegenwoordig energie-neutraal en dus zonder gasaansluiting. Maar wil je toch graag een inbouw gaskachel? Voor de sfeer en de inrichting van je huis? Dan kun je kiezen voor een mobiele gaskachel die werkt met propaan. Met een simpele tik op de knop heb je toch een mooie en warme sfeer in huis.

Heeft een gashaard onderhoud nodig?
Ja net als een houtkachel heeft een inbouw gaskachel ook onderhoud nodig. Sla dit niet over. Met het blote oog is vaak niet te zien hoe vies de gaskachel echt is. Aan de buitenkant wordt hij niet vies. Dit is een verschil met een houtkachel. Maar de binnenkant moet wel degelijk regelmatig schoongemaakt worden. Ook heeft het voor het stoken nadelige gevolgen als er bijvoorbeeld stof of ander vuil in de voeler zit. Deze bepaald of de waakvlam brand en of er meer of minder gastoevoer moet komen. Laat dit door een professional doen dan ben je gegarandeerd dat het op de juiste manier uitgevoerd wordt.

Welke verschillende soorten gaskachel inbouw zijn er?

Er zijn vele verschillende gashaarden te verkrijgen. Hieronder een overzichtelijk rijtje:

  • inzet haard
  • inbouw gaskachel
  • hangende gashaard
  • kasteelhaard
  • Vrijstaandde kachel
  • mobiele gaskachel


Welke gaskachel het beste past voor jouw woning is moeilijk te zeggen. Dat is echt maatwerk. Voor een uitgebreid advies kunt u altijd langsgaan bij Kuijt Kachels en Haarden. Zij kunnen u vakkundig uitleggen waar u aan moet denken en wat de mogelijkheden voor uw woning zijn. Zij hebben een uitgebreid assortiment van verschillende gaskachels.

Wat is de levensduur van een gashaard?
Een inbouw gashaard gaat maximaal 25 jaar mee. Toch komt een levensduur van ongeveer 15 jaar het meeste voor. Met het oog op de klimaatdoelen om in 2050 aardgasvrij te zijn is het dus nog prima mogelijk een gashaard aan te schaffen.