Een goede ketelgrill herkennen

bbq voor de barbecueliefhebber ketelgrill

Ben je een echte barbecueliefhebber en gril je vaak in de open lucht tijdens het warme zomerweer? Dan kan een goede ketelgrill haast niet missen in je tuin. Het is dan ook belangrijk om de beste ketelgrill te kopen, maar hoe herken je een goede ketelgrill? Ga door met lezen als je meer wilt weten over de kenmerken van een goede ketelgrill en de zaken die hier allemaal bij komen kijken.

Een goed rooster

Een goede ketelgrill is van een bolvormig rooster voorzien waardoor je in je eigen tuin kunt grillen op een indirecte manier. Het deksel heeft een gesloten vorm, vergelijkbaar als in een oven waardoor je voedsel gelijkmatig gegrild wordt van alle kanten als je het deksel sluit. Met een goed bolvormig rooster kan je in je tuin, op balkon, op de camping en vrijwel overal grillen. 

Soort ketelgrill

Er zijn verschillende soorten ketelgrillen waarbij je kunt kiezen tussen gas, houtskool of elektrisch grillen. De meeste ketelgrills die je in winkels kunt kopen zijn houtskoolketelgrills, maar bij andere winkels zijn ook gasketelgrills en waterkokergrills te koop. Wat voor soort grill ideaal is voor jou, hangt af van je eigen wensen en behoeften. 

Houtskoolketelgrill versus gas ketelgrill

Kies je voor houtskool, dan kan je op een klassieke manier grillen en genieten van de typische grillaroma’s die zullen opkomen. Daarnaast brengt een houtskool ketelgrill gezelligheid met zich mee aangezien je met heel het gezin samen kunt grillen. Vergeet niet dat deze grillsoort wel wat meer tijd nodig heeft, dat het moeilijk is om de temperatuur te regelen en dat sommige mensen last hebben van de rook en de stank. Als je liever een gas ketelgrill koopt, dan kan je van een snellere grilltijd uitgaan. Er is wel een gasfles nodig die aangesloten moet worden op de ketelgrill.

De maat van de ketelgrill

Ketelgrills zijn in allerlei maten verkrijgbaar. Zo kan je kiezen voor een kleine ketelgrill, maar ook een groter formaat met meerdere branders. Kook je slechts voor een aantal personen, dan heb je genoeg aan een klassieke ketelgrill maar als je graag voor een groot gezin of al je vrienden en familieleden kookt, dan is een grote ketelgril de meest ideale keuze vanwege het groter grilloppervlak.

Een thermostaat

Is de ketelgrill voorzien van een thermostaat, dan kan je de temperatuur volgen binnen in de grill voor de beste grillresultaten. Op deze manier kan je het eten namelijk op de correcte wartmte grillen. In de meeste gevallen wordt bij de grotere ketelgrills standaard een thermostaat geleverd.

Materiaal van de ketelgrill

Je kunt kiezen uit een roestvrijstalen ketelgrill, maar ook uit een keramische ketelgrill zoals de Kamado Joe Bbq. Ga je voor een roestvrijstalen ketelgrill, dan ligt het prijskaartje wat lager in vergelijking tot een keramische ketelgrill. Ga je voor de goedkopere versie van een roestvrijstalen ketelgrill, dan ga je problemen krijgen met roestvorming aangezien het in de meeste gevallen gaat om gepoedercoat staal.

De montage en de aanschaf

bbq voor de barbecueliefhebber ketelgrill

Koop een ketelgrill altijd bij een gerenommeerde leverancier. Op deze manier kan je namelijk al een bepaald beeld schetsen van de betrouwbaarheid van het product zelf. Daarnaast krijg je garantie op de ketelgrill mocht er iets misgaan in de toekomst. Een goede ketelgrill is daarnaast ook gemakkelijk en snel zelf te monteren en te demonteren. Je kunt een goede ketelgrill kopen met alle bijbehorende accessoires, maar het is belangrijk om niet te vergeten ook een ketelgrillhoes aan te schaffen. Je kunt de ketelgrill op deze manier goed beschermen tegen de verschillende temperaturen en weersinvloeden zoals de wind, regen, felle zon, sneeuw, vorst en dergelijke.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Een ketelgrill kan pas als goed worden beschouwd als er een voordelig prijskaartje aan hangt en de kwaliteit daar ook bij past. een ketelgrill van goed kwaliteit mag best wat meer kosten, terwijl je er vrijwel altijd van kunt uitgaan dat een ketelgrill van slechter kwaliteit vele malen goedkoper is maar ook minder lang meegaat. Koop het liefst een ketelgrill met een optimale prijs-kwaliteitsverhouding zodat je verzekerd bent van jarenlang grillplezier zoals de Kamado Joe Classic 3 Bbq.

Ben je op zoek naar een goede grill zodat je tijdens de warme zomerdagen lekker buiten in de tuin, op de patio, het terras of op balkon lekker kunt grillen voor heel het gezin en je vrienden? Dan is het aanschaffen van een ketelgrill om lekker voedsel in de buitenlucht te grillen een verstandig idee. Kies een ketelgrill die past bij je eigen wensen en behoeften zodat je een ketelgrill koopt die ideaal is voor je situatie.